keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kirjalahjojen paketointia

Meidän poika on vielä niin pieni, ettei hän oikein ymmärrä lahjojen tai joulun päälle. Lahjojen paketointi onnistuu siis vielä tavallisen arjen ohella pojan sen kummemmin asiaan kiinnittämättä huomiota. Vauhtiveikko juoksee ohi Hapen Taaperon menopelinsä kanssa eikä näytä millään tavoin kiinnostuneelta lahjapaperirullista eikä paketoitavista tavaroistakaan. Sen sijaan mies piti vannottaa pysymään pois kurkkimasta. Minulla onkin tänä vuonna hauskat lahjat! Tuskin maltan odottaa, että näen jouluna lahjansaajan ilmeen!

Onko mitään mukavampaa kuin saada toivottua lukemista joululahjaksi?! Joitain lahjaperinteitä on mukava pitää yllä ja ostin tänä vuonna meille kaikille kirjat pakettiin. Olisin toki voinut vihjaista oman toiveeni miehelleni, mutta ajattelin hankkivani kaikkien kirjalahjat samalla vaivalla.


14 kuukauden ikäisen Vauhtiveikon pakettiin menee Mauri Kunnaksen "Joulupukin soiva laulukirja". Äkkivilkaisulla kirjasta löytyi aivan kaikki suosikkijoululaulut nuotteineen ja Kunnaksen jouluisin piirroksin. Soittomekanismin kokeilun jätin jouluaatoksi, joten toivoa vain saattaa, että myös laulut ovat nättejä.


Tämän vuoden lahjakirjat ovatkin näköjään kaikki visuaalisesti kauniita. Omaan pakettiini laitan vasta ilmestyneen Rowlingin "Harry Potter ja Viisasten kivi". Paketoinnin ohessa aivan pikkuriikkisen kurkkasin Jim Kayn kuvituksia ja täytyy myöntää, että upealta näyttää! Potter-fanin oli aivan pakko saada myös tämä kuvitettu versio enkä malta odottaa, milloin luemme sitä pienen Vauhtiveikon kanssa yhdessä.

Meidän perheen isin toivekirja oli Carl Barksin ja Don Rosan "Kulmikkaiden munien jäljillä". Tämän kaksikon työt ovat mieheni suosikkeja ja yleensä uusi Don Rosan kokoelmakirja ilmestyykin sopivasti aina ennen joulua. Paitsi että tänä vuonna niitä ilmestyi oikein kaksin kappalein, joten joudun vielä yhden kirjan hankkimaan.


Yllätyspakettina mieheni saa kuvitetun runokirjan. Kuulostaa absurdilta, mutta kyseessä on Adam Mansbachin "Nyt vittu syö". Ronskeja runoja kullannupuista, joille mikään ruoka ei meinaa kelvata. Kirjaa edeltävän runokirjan "Go the F**k to Sleep" taidan napata seuraavaan Amazonin tilaukseen alkuperäiskielellä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti